Kurumsal E-Posta Ne İşe Yarar, Neden Gerekli?

Dijital dönüşüm süreçleri kapsamında küçük ya da büyük fark etmeksizin hemen hemen tüm şirketler işlerini büyük ölçüde dijital ortama taşımış durumda. Dolayısıyla hem ticari faaliyetler hem de kurumsal ilişkiler artık e-postalar üzerinden ilerliyor. Hem iş yaparken hem de kurumsal ilişkiler kurarken bireysel bir e-posta kullanmak marka imajını olumsuz etkiliyor. Bu durumun önüne geçmek, profesyonel bir görünüm yaratmak ve olumlu bir etki bırakmak için mutlaka kurumsal mail adresleri kullanmak gerekiyor. Eğer siz de işinizi büyütmek için çıktığınız yolculukta kurumsal e-posta adresi kullanmak isterseniz, Natro XMail 50 GB yüksek kapasiteli bir e-posta hizmeti veriyor. Hemen şimdi farklı kampanyalara ve paket özelliklerine bakabilir, işletmeniz için en uygun kurumsal e-posta paketini seçebilirsiniz. 

Kurumsal E-Posta Kullanmak Neden Önemli?

Günümüzde tüm şirketler, şirket adını içeren kurumsal e-posta adresleri kullanarak çok daha profesyonel bir görünüm yaratıyor. Bu durumun şirketler açısından pek çok avantajı bulunuyor. Örneğin; eğer kurumsal bir şirketseniz ve kurumsal olmayan bir e-posta adresi kullanıyorsanız, bu durum iş bağlantılarınızı kaybetme riskini de beraberinde getirir. Gmail, Hotmail ya da Yahoo gibi servis sağlayıcıların mail adresini kullanarak kurumsal bir imaj yaratabilmeniz mümkün değildir. 

Bir diğer yandan sosyal medya hesapları ya da çeşitli online mecralarda kullandığınız bir mail adresini kurumsal olarak kullanmaya başlarsanız, mail kutunuz işinizle ilgili olmayan pek çok mail ile dolacaktır. Hatta bu durum mail hesabınızın spam mailler almasına bile neden olabilir. Bu yüzden mail hesabınızın yalnızca işinizle ilgili mailler alması gerekir. Eğer bireysel hesabınızı kurumsal olarak da kullanırsanız, işle ilgili bir maili gözden kaçırmanız ve iş bağlantılarınız ile ilgili sorun yaşamanız muhtemeldir. Ayrıca kurumsal maksatlarla kullanılmayan mail adreslerinin mail kutuları son derece dağınık bir halde olacaktır. Bireysel mailler ile kurumsal iletilerin birbirine karışması, iş süreçlerini doğru şekilde yönetmenize de engel olur. 

Herhangi bir işle ilgili olarak bir teklif vermeniz gerektiğinde, bunu bir kurumsal mail aracılığıyla yapmanız önemlidir. Çünkü teklif vereceğiniz firma ya da kurumlar, bireysel e-posta adreslerinden gelen tekliflerdense, kurumsal e-posta adreslerinden gelen tekliflere daha sıcak bakarlar. Bu da doğrudan kurumsal başarınızı etkileyen bir faktördür. Yani kullandığınız mail adresi kurumsal olarak, başarı elde şansınız da o kadar yüksek olur. Sonuç olarak siz bir işi ne kadar doğru yapıyor olursanız olun, profesyonel bir görünüm yaratmadığınız sürece müşterilerinizi etkileme şansınız yok denecek kadar azdır. Nitekim kurumsal bir e-posta adresi kullandığınız sürece, her zaman bir adım öndesiniz demektir.

Kurumsal E-Posta Hizmeti Alırken Disk Alanı Önemli mi?

Mail hesabınıza düşen maillerin saklanabilmesi için belirli bir disk alanı gerekir. Özellikle fotoğraf, video ya da çeşitli dosyalar içeren mailler disk alanı üzerinde önemli bir yer kaplar. Bugün yaygın olarak kullanılan ücretsiz servis sağlayıcılar kullanıcılarına son derece kısıtlı bir alan sunar. Maillerin saklanması için sunulan alanın kısıtlı olması, mail kutusunun çok kısa bir süre içinde dolmasına neden olur. Mail kutusunun dolması da müşterilerinizden gelen maillerin kabul edilememesi, bazı maillerin gözden kaçması ve müşteri ilişkilerinin ya da iş bağlantılarının zarar görmesi anlamına gelir. Bu yüzden kurumsal e-posta hizmeti alırken sunulan disk alanının geniş olduğundan emin olmanız gerekir. 

Bir diğer yandan sahip olacağınız bu disk alanı ihtiyacınız olan dosyaları online olarak saklamanıza yardımcı olur. Bu da hem telefon hem de bilgisayar alanlarından tasarruf etmenizi sağlar. Özellikle telefon üzerinde yer kaplayan büyük dosyalar iş için kullandığınız telefonların yavaşlamasına neden olabilir. Bu da aynı zamanda işinizin de yavaşlaması demektir. XMail Kurumsal, sunmuş olduğu kurumsal e-posta hizmetinin yan sıra sağlamış olduğu 50 GB disk alanı ile bu gibi sorunların yaşanmasına engel olur. Siz de Natro XMail ile şu paketlerden yararlanabilirsiniz:

  • Şahıs işletmeleri ve bireysel kullanım için 1 adet e-posta ve 50 GB disk alanı,
  • Küçük ölçekli işletmeler ve küçük ekipler için 5 adet e-posta ve 50 GB disk alanı,
  • Orta ölçekli işletmeler ve kobiler için 10 adet e-posta ve 50 GB disk alanı,
  • Orta ve büyük ölçekli işletmeler için 25 adet e-posta ve 50 GB disk alanı,
  • Büyük ölçekli işletmeler ve kalabalık ekipler için 50 adet e-posta ve 50 GB disk alanı.

Siz de hemen şimdi Natro XMail paketlerinden birini tercih ederek kurumsal kimliğinizi güçlendirebilirsiniz.

XMail Kurumsal E-Posta Hizmeti Ne Gibi Özellikler Sunuyor?

Kurumsal ihtiyaçlar ve ekip yönetimi için profesyonel çözümler geliştiren Natro, yüzde yüz yerli ve güvenli bir altyapı ile çalışır. Tüm e-posta iletileri Türkiye’de saklanırken, gelişmiş antivirüs koruması ve geniş anti-spam filtresi ile mail adreslerinizin güvenliği sağlanmış olur. XMail kurumsal mail hizmetinin yönetilmesi son derece kolaydır. Aynı zamanda yüksek kapasite ve tam kontrol sunar. Kurumsal XMail’in öne çıkan temel özelliklerini şu şekilde listelemek mümkün:

  • Her kurumsal e-posta hesabı için 50 GB disk alanı sağlanır. Bu alan 600.000’den fazla mail saklamaya izin verdiği için, alan yaratmak adına maillerinizi silmeniz gerekmez.
  • Ortak adres defteri, ortak dosya alanı ve paylaştırılabilir takvim gibi özelliklerle takım çalışmasına ve kurumsal hayata uygun hale gelirsiniz.
  • Tüm ekip tarafından erişilebilen 10 GB ortak dosya alanı sayesinde eklentilerin ya da dosyaların bilgisayar üzerinde saklanması gerekmez.
  • E-posta uygulama desteği ile otomatik hesap kurulumuna izin veren XMail teknolojisi; Outlook, eM Client, Apple Mail ile uyumlu şekilde çalışır. 
  • Adres defteri ve takvim senkronizasyonu sağlamak için CaIDAV, ActiveSync ve CardDAV gibi senkronizasyon protokolleri bir arada kullanılır.
  • Natro tarafından hizmeti verilen tüm kurumsal mail hesapları IMAP ve SMTP protokolleri ile uyumlu şekilde çalışır.
  • Antispam filtresi yüzde 98.2 oranında başarı gösterir. Böylelikle mail kutunuzdaki istenmeyen iletilerden spam gönderilerden büyük ölçüde kurtulmuş olursunuz. 
  • Mobil cihaz uyumluluğu sayesinde tüm e-postalarınıza yalnızca bilgisayar üzerinden değil, tablet ve telefon üzerinden de her zaman ve her yerden ulaşabilirsiniz.
  • Adres defterini kullanarak alıcılarınızı kaydedebilir, dilediğiniz zaman bu alıcılara kolayca mail gönderebilirsiniz.
  • Tüm işlem ve ayarları Türkçe kontrol paneli üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde yönetebilirsiniz.

XMail Kurumsal ile tüm e-postalar Türkiye sınırları içerisinde saklanır ve KVKK ile uyumlu, yüksek güvenlikli altyapılar üzerinde saklanır.

Kurumsal E-Posta Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Markaların ve işletmelerin stratejileri internet ortamı sayesinde çok daha görünür hale geldi. Artık hem küçük işletmeler hem de büyük işletmeler marka değerini artırmak için neler yapması gerektiğine hakim durumda. Nitekim kurumsal mail kullanımı da yapılması gerekenler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kurumsal e-posta kullanmanın öne çıkan avantajlarını şu şekilde listelemek mümkün:

  • Markanıza profesyonellik katarak çok daha ciddi bir görünüm yaratabilirsiniz. Gmail ya da Hotmail gibi herkesin ulaşabileceği mail adreslerinden uzaklaşarak, kendinize özel bir kurumsal imaja sahip olabilirsiniz. 
  • Sahip olduğunuz bir alan adı aynı zamanda mail adresinizde de yer alırsa, bu durum markanızın çok daha bilinir hale gelmesine yardımcı olur. 
  • Bireysel e-posta adresleri yerine kurumsal e-posta adresleri ile mail atmak, müşterilerinizin sizi çok daha ciddiye almasını sağlar. Müşteriler doğrudan kurumsal bir kimlik ile karşı karşıya olduğunu anlayarak size karşı bir güven geliştirir.
  • Doğrudan Natro gibi özel bir şirket ile çalışacağınız için spam ya da veri ihlali gibi sorunlarla karşılaşmazsınız. Her şey KVKK ile uyumlu şekilde gerçekleşir. 
  • 7 gün 24 saat boyunca kesintisiz olarak kullanım sağlayabilir, kesinti gibi herhangi bir problemle karşılaşmazsınız.
  • Sunucu, teknik ekip ve güvenlik altyapısı gibi ek maliyetlerden kurtulmuş olursunuz. Tüm bunları sizler için Natro karşılar.
  • Herhangi bir problem durumunda doğrudan canlı destek alabilir, probleminizin çözümü konusunda gerçek kişiler ile konuşarak yardım talep edebilirsiniz. 

Günümüzde servis sağlayıcılar ya da çeşitli mail uygulamaları aracılığıyla birden fazla e-posta adresini tek bir noktadan takip edebilmek mümkün. Bu da işi ve günlük yaşamı birbirinden ayırmayı kolaylaştırıyor. Yani bir kurumsal e-posta adresi kullanırken diğer hesaplarınıza veda etmeniz gerekmiyor. Fakat kurumsal e-posta adresine yalnızca işinizle ilgili mailler düşeceği için, böylelikle karışıklık gibi sorunlar da önlenmiş oluyor. Siz de hemen şimdi Natro tarafından sunulan kurumsal mail hizmetinden faydalanabilir, 50 GB yüksek kapasiteli disk alanı ve daha pek çok avantajı işinize entegre edebilirsiniz. 

Kurumsal E-Posta Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yukarıda vermiş olduğumuz bilgiler kurumsal e-posta ile ilgili pek çok konuyu açıklığa kavuşturuyor. Pek çok avantajı beraberinde getiren kurumsal mail ile ilgili olarak bilinmesi gereken ek bilgiler ise şu şekilde:

  • Eğer Natro üzerinden kurumsal e-posta hizmeti satın alırsanız, satın almış olduğunuz e-posta haklarının tamamını hosting hesabınızda bulunan tüm alan adlarında kullanabilirsiniz. Fakat adres defterini ya da takvim özelliklerini aynı alan adı içerisinde bulunan e-posta hesapları ile paylaşabilirsiniz. 
  • Title değişikliği ya da başka değişiklikler nedeniyle kurumsal e-posta adresini değiştirmek isterseniz, kolay bir şekilde eskisini silip yenisini ekleyebilirsiniz.
  • Adres defteri, dosya ya da ajanda paylaşımlarını şirketinizde bulunan tüm kurumsal e-posta sahipleri ile anlık olarak paylaşabilirsiniz. Bu da çalışma hayatını kolaylaştırır, tüm ekibin koordine ve uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlar.
  • Dilerseniz birden fazla kurumsal mail adresi satın alabilirsiniz.
  • Natro üzerinden bir kurumsal mail hizmeti aldığını zaman, antispam ve antivirüs gibi özellikler bedelsiz olarak tanımlanır. Böylelikle spam mailler ya da virüs sebebiyle oluşması muhtemel sorunların önüne geçilmiş olur. XMail teknolojisi antispam ve antivirüs özelliklerinin başarı oranı yüzde 98.2’dir.

1999 yılından bu yana web hosting, sunucu kiralama, güvenlik çözümleri ve kurumsal e-posta hizmetleri de dahil olmak üzere pek çok hizmet veren Natro; müşteri memnuniyeti odaklı çalışma sistemi ile markaların büyümesine yardımcı olur. Vermiş olduğu hizmetler ile bir yandan markalara bir kurumsal kimlik kazandırırken, bir yandan da müşteri ilişkilerini geliştirmeye yardımcı olacak etkili çözümler ile karşılıklı bir büyüme hedefler. Eğer siz de dijital dönüşüm süreçleri kapsamında büyük önem kazanan kurumsal kimlik oluşturma sürecini başlatmak ve marka imajınızı olumlu şekilde etkileyecek bir kurumsal e-posta sahibi olmak isterseniz, Kurumsal XMail paketlerine göz atabilirsiniz.

0 Shares:
Benzer İçerikler
Devamını Oku

Kurumsal E-Posta Nedir?

Bu İçerikte Bahsedilen Konular Kurumsal E-Posta Nereden Alınır?Neden Kurumsal E-Posta Kullanılmalıdır?Kurumsal E-Posta Kurulum ve Entegresi Zor mudur?Kurumsal E-Posta…