En İyi Antivirüs Programları 2022

Son yirmi senedir gündelik hayatımızın birçok ihtiyacını karşılamak için bilgisayar kullanımı kaçınılmaz bir hal aldı. Özellikle internet kullanım alışkanlıkları, yaşamın vazgeçilmez bir olgusu olunca, milyarlara varan bilgisayar kullanıcısı oluştu. Gerek özel yaşam gerekse de iş dünyasının bilgisayar kullanımına verdiği önem arttıkça, maalesef ki kötü amaçlı yazılımlar da aynı ölçüde artış göstermeye başladı. Kişisel verileri ele geçirmek ve bilgi hırsızlığı gibi olguları kendi çıkarları için kullanan siber korsanlara karşı güvenlik önlemlerinin alınması zorunluluk haline geldi. 

Son yıllarda yaşanan pandemi sorunu, uzaktan çalışma yönteminin ciddi oranda artış göstermesine sebep olmuştur. İnternet kullanımı geniş ölçüde artmıştır. Bilgisayarların kullanım alanı genişlemiş ve güvenlik programlarının önemi daha da belirginleşmiştir.  Yazılım firmaları, kötü amaçlı yazılımlardan kullanıcıları korumak amacı ile farklı özelliklerde programlar üretmeye başladılar. Antivirüs programı ismi altında üretilen bu programlar bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik iletişim araçlarında kullanılmaya başladı. 

Firmaların verilerini çalmaya yönelik ve kişisel bilgileri elde etmek için virüs ve benzeri zararlı yazılımların yarattığı saldırılar artış göstermiştir. Siber korsanların kötü amaçlı yazılım atakları, günün koşullarına göre güncellenmiştir ve işletmelerin bilgisayarlarına bulaştırdıkları zararlı yazılımlar ile büyük maddi ve manevi zararlara sebep olmuşlardır.

Zararlı yazılımlardan korunmak için dünyanın birçok ülkesinde farklı markalar altında yüzlerce antivirüs programı oluşturulmuştur. Farklı teknik özelliklere sahip antivirüs programları zaman içerisinde güncellenmeye devam etmektedir. 

Antivirüs Programı Nedir ve Nasıl Güvenlik Sağlar?

Antivirüs programları, bilgisayarlarınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı korumak ve güçlü bir güvenlik duvarı oluşturmak için tasarlanmış yazılımlardır. Truva atı, virüs, solucan fidye programları, casus yazılımları ve benzeri saldırıları algılayan ve yok etmeyi hedef alan yazılımlara antivirüs programı denmektedir.

Antivirüs programları belirli aralıklarda otomatik olarak veya kullanıcının talimatı doğrultusunda devreye girer ve bilgisayarda bir tarama yapar. Zararlı bir yazılım algıladığı anda bu durumu kullanıcıya bir uyarı talimatı ile belirtir. Zararlı dosyayı karantinaya alır tamamen kaldırır veya başka bir ortama taşır. 

En İyi Antivirüs Programları

Bilgisayarları kötü amaçlı yazılımlardan korumak amacı ile üretilen antivirüs programları her geçen gün geliştirilmektedir. Güncellenmiş ve günün koşullarına göre geliştirilmiş antivirüs programları daha çok tercih edilmektedir. 

Norton, Avast, Kaspersky, Total Security, ESET, Avira, 360 Total Security, McAfee, Bitdefender, Total AV, AVG, en popüler ve en güçlü antivirüs programları olarak bilinmektedir. Windows işletim sisteminin son sürümlerinde Windows Defender antivirüs programı bulunmaktadır. 

MitM (Ortadaki Adam) saldırısı nedir, nasıl korunabilirsiniz öğrenmek için buradaki blog yazımıza tıklayabilirsiniz.

Dünyada en çok tercih edilen antivirüs programları şunlardır: 

Norton 

Norton, otuz yıllık deneyimi ile dünyada en çok tanınan antivirüs programı olarak öne çıkıyor. Norton, yıllar içerisinde geliştirdiği teknoloji ve önemli başarılara imza atmasından ötürü sektörün gözde markalarından biri olmaya devam ediyor. 

Norton 360, bilgisayarınızı virüslerde % 100 koruma garantisi veriyor. Bunun yanı sıra parola koruma ve saklama özelliği de bulunan program, Norton 360, Norton Deluxe ve Norton Premium olmak üzere üç ayrı sürümle kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Norton 360 sürümü, 10 GB veri depolama hafıza kapasitesine sahipken, Deluxe sürümü 50 GB kapasiteye sahip. Diğer sürümlerde olduğu gibi bulut verilerini de depolayabilen Premium sürümü ise 75 GB veri depolayabiliyor. 

Avast 

Geliştirilmiş en iyi ücretsiz antivirüs programı olarak ün yapmış olan Avast Free, uzun yıllardır güvenlik yazılımlarını başarıyla üretmeye devam ediyor. Avast Free ücretsiz verdiği güvenlik hizmeti sayesinde popülerliğini korumaya devam ediyor. Program, düşük kapasiteli bilgisayarlarda dahi sorunsuz bir şekilde çalışıyor. 

Avast Free Antivirüs programı, MacOs ve Windows platformlarına uyumlu olarak geliştirilmiş. Aynı zamanda IOS ve Android kullanıcıları da Avast Free antivirüs programını kullanabiliyorlar.

AVG

AVG Antivirüs programı, otuz yıldan uzun bir süredir bilgisayarları kötü amaçlı yazılımlardan korumaya devam eden popüler bir yazılım. Ücretsiz olarak güvenlik hizmeti veren program, altı katmanlı bir güvenlik koruması sağlıyor. Bunun yanı sıra bilgisayarın hızını olumsuz şekilde etkilememesi de tercih edilir bir antivirüs programı olmasına sebep oluyor. MacOS ve Windows sistemlerinde çalışabilen AVG Antivirüs yazılımı, web kamerası koruyuculuğu sağlayabildiği gibi, fidye yazılımlara karşı da güçlü bir güvenlik hizmeti sunuyor. 

Avira

1986 senesinde ilk sürümünün piyasaya çıkarıldığı Avira, ücretsiz bir antivirüs programıdır. Son zamanlara kadar ücretli hizmet veren marka, artık ücretsiz sürümü ile daha da popülerlik kazanmış durumdadır. Virüslere karşı güçlü bir koruma sağlarken, kullanıcılarını reklam yazılımlarına karşı da bir güvenlik duvarı oluşturuyor. Düşük kapasiteli bilgisayarda sorunsuz çalışması, önemli özelliklerinden biri olarak ön plana çıkıyor. E-posta kutusundaki ekleri ve usb ile bağlantı kurulan cihazları tarayamıyor olması puan kaybettiriyor. 

360 Total Security

Güvenlik düzeyi yüksek antivirüs programlarından biri olan 360 Total Security, Çin merkezli bir şirket tarafından piyasaya sürülmüş. Ücretsiz olarak bilgisayarları kötü amaçlı yazılımlardan koruyor. Temel güvenlik hizmetleri dışında birçok markanın ücretli verdiği güvenlik korumasını ücretsiz olarak sağlıyor. Fidye yazılımlara karşı da kayda değer güçlü bir güvenlik koruması hizmeti sunuyor. 

McAfee

Dünyadaki hemen hemen bütün bilgisayar üreticileri ile anlaşma sağlamış olan McAfee, ismi en çok bilinen antivirüs programlarının başında geliyor. ABD menşeili firma,1987 senesinden bu yana bilgisayar kullanıcılarına güvenlik hizmeti vermeyi başarıyla sürdürüyor. Windows işletim sistemine sahip bilgisayarların hemen hepsinde McAfee Antivirüs programı yüklü durumda.

McAfee antivirüs programı özellikleri arasında parola yöneticisi sistemi mevcut. Böylelikle bilgisayar kullanıcısı tüm parolaları tek bir merkezde saklayabiliyor. İçeriğinde üç değişik güvenlik planı sunan program, bu yönüyle de popüler olmuş durumda. Kişisel koruma aile koruması ve çoklu cihaz koruması özellikleri ile kullanıcıların beğenisini almış durumda. Çoklu cihaz planı, 5 cihazı aynı anda korumaya alırken aile paketinde ise 10 adet cihaza kadar güvenlik hizmeti veriyor. 

Kaspersky

Rusya üretimi olan Kaspersky Antivirüs programı, uzun yıllardır bilgisayarları kötü amaçlı yazılımlara karşı korumaya devam ediyor. Deneyimli bir firma olmasından ötürü kullanıcıların güvenini sağlamış durumda. Kaspersky antivirüs programının en üst düzeyde güvenlik hizmeti sunuyor olması, bilgisayarların ciddi oranda yavaşlamasına sebep oluyordu. Zaman içerisinde firma gerekli teknik düzenlemeleri yapıp programı geliştirdi. Bunun sonucunda artık bilgisayarları yormayan bir yapıya sahip duruma geçildi.

Kaspersky Antivirüs, Internet Security ve Total Security paketleri ile üç seçenek sunarak piyasaya sürülmüştür. Kaspersky temel güvenlik hizmetleri sunarken, Internet Security daha gelişmiş bir yapıya sahip. Total Security paketi ise üst düzey koruma sağlayan en geliştirilmiş modeli olarak kullanıcılarının hizmetine sunulmuştur. 

Bitdefender 

2001 senesinde Romanya’da kurulan yazılım güvenlik firmasının gelişmiş bir programı olan Bitdefender, zaman içerisinde birçok teknoloji dergisi tarafından en başarılı antivirüs yazılımı seçildi. Kişisel bilgisayarlara ve iş bilgisayarlarına güçlü bir güvenlik hizmeti sunuyor. Virüs ve casus yazılımlar konusunda kendisini geliştiren program, en büyük başarıyı fidye yazılımlara karşı sağlıyor. Büyük bir tehlike saçan fidye yazılımlara karşı rakiplerinden çok daha önde. Ücretli olarak hizmet sunan Bitdefender Antivirüs programı, yüksek bedeli sebebiyle tercih sıralamasında gerilerde. Ancak verdiği güvenlik hizmeti yüksek lisans ücretinin hakkını fazlasıyla veriyor. 

ESET

Slovakya merkezli ESET firması ürettiği antivirüs programı ile önemli ölçüde popülerlik sağlamıştır. 1992 senesinden bu yana kötü amaçlı yazılımlardan ve siber saldırılardan bilgisayarları koruyan ESET önemli başarılara imza atmış. ESET kullanıcılarına üç farklı paketle hizmet sunuyor. NOD32, Internet Security ve Smart Security. NOD32, temel koruma özelliklerine sahiptir. Internet Security, gelişmiş bir paket olup iş bilgisayarlarında daha çok tercih edilen bir pakettir. Smart Security paketi ise üst düzey koruma özellikleri ile bilgisayarlara daha güçlü bir güvenlik hizmeti sunuyor. 

0 Shares:
Benzer İçerikler