Cloud Hosting Nedir, Faydaları Nelerdir?

Cloud server, bulut hosting, bulut sunucu ya da bulut barındırma… Aslında bu kavramların tamamı cloud hosting yerine kullanılabilir. Standart sunucular ile mukayese edildiğinde çok daha geniş seçenekler ve ek özellikler sunan bu kavram, dijital ortamda faaliyet yürüten pek çok kişinin ve kurumun işini bariz bir şekilde kolaylaştırdı. Aslında cloud hosting kavramının geleneksel hosting seçeneklerini bir adım öteye taşıdığını söylemek mümkün. Peki cloud hosting nedir ve ne gibi avantajlar sunuyor? Bu kapsamlı rehberde cloud hostingin kişilere ve kurumlara sağladığı katkılar hakkında tüm detaylara değinmeye çalıştık.

Cloud Hosting Nedir?

Cloud hosting artık tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok kullanılan sunucu türüdür. Tek bir fiziksel sunucu kullanan geleneksel hosting seçeneklerini büyük ölçüde değiştiren cloud hosting sisteminde tek bir sunucu kullanılmaz. Bunun yerine birbirine bağlı bulut sunuculardan oluşan bir ağ kullanılır. Bu ağ içerisinde web siteler ya da uygulamalar barındırılabilir. 

Cloud hosting sisteminde güçlü ve tek bir makine kullanmanız gerekmez. Cloud hosting ile mevcut fiziksel makine üzerine sanal sunuculara benzeyen bir katman daha eklenmesi söz konusudur. Yani tek bir güçlü makine kullanmak yerine, işlemlerin tamamını birden fazla küçük bilgisayara dağıtmış olursunuz. Bu da yaptığınız işlemlerin performansını ve veri güvenliğini çok daha üst seviyeye çıkarır. Ayrıca hızlı performans ve erişilebilirlik de dahil olmak üzere çok sayıda avantajı beraberinde getirir. 

Cloud Hosting Faydaları Nelerdir?

Cloud hosting ya da bulut sunucuların hem bireysel kullanıcılar hem de büyük işletme ve şirketler için çok sayıda faydasından bahsetmek mümkün. Cloud hosting çeşitli uygulama ve projelerin test ve geliştirme işlemlerine kullanılabileceği gibi e-posta ve veri depolama işlemleri için de kullanılabilir. Aynı zamanda dosyaların paylaşımı ve senkronizasyonu da kolaylaşmış olur. Bu faydaların ve avantajların detaylarını bilmek, neden Natro gibi bir cloud hosting servisi ile çalışmanız gerektiği konusundaki soru işaretlerinizi giderecektir.

Sanal sunucu nedir, neden sanal sunucu tercih edilmeli öğrenmek için buradaki blog yazımıza göz atabilirsiniz.

İş Sürekliliği Sağlar

Fiziksel sunucuların zaman zaman çeşitli problemler yaratması ve bu problemlerin çok ciddi sorunlar doğurması muhtemeldir. Yalnızca bunun ne zaman olacağını bilmezsiniz. Bir fiziksel sunucuya aşırı yüklenmek, o sunucunun olumsuz etkilenmesine neden olur. Fakat bu durum bulut sunucular için söz konusu değildir. Yani bu da işin aksamasını önlerken, işin kesintisiz bir şekilde devam etmesine yardımcı olur. 

Bir diğer yandan fiziksel sunucularda olası bir arıza durumunda veri aktarımı devam etmez. Fakat cloud hosting servisinde yedek güç üretimi sayesinde bilgi alışverişi kesintisiz şekilde devam eder. Ayrıca bulut servislerinde veri kurtarmak çok daha kolaydır. Son olarak herhangi bir veriye ulaşmak istediğinizde harcadığınız zaman fiziksel sunucular ile mukayese edildiğinde çok daha azdır.

Üst Düzey Bir Güvenilirlik Yaratır

Cloud hosting servisleri yedek sunucular bakımından son derece zengindir. Yani çalıştığınız herhangi bir sunucu çöktüğü zaman, ağ üzerinde bulunan yedek sunucular çöken sunucunun yerini alır ve böylece iş akışı da kesintiye uğramamış olur. Oysa fiziksel sunucular çöktüğü zaman devreye girebilecek yedek bir sunucu olsa da, bu sunucunun devreye girmesi için ekstra maliyetler ödemeniz gerekir. Ayrıca yedek sunucular devreye girdiğinde zaman kaybedilmiş olur ve hatta bazı verileri bıraktığınız yerde bulmak da mümkün olmayabilir. 

Bulut servislerinde tüm kaynaklar donanımlar arasında dağıtılmıştır. Donanımlarda herhangi bir hata meydana geldiğinde, sistemde aşırı bir yükleme oluştuğunda ya da siber saldırı gibi durumlarda erişim problemleri yaşanmaz. Bu da bulut sunucularını çok daha güvenli bir hale getirir. Natro Cloud Hosting servisi ihtiyaç duyduğunuz tüm özellik ve seçenekleri sunar. Bu sayede sistemleriniz güvenli bir şekilde çalışır, gereksinimler karşılanmış olur ve muhtemel tehdit ya da sorunları savuşturabilecek çok daha güçlü bir altyapıya sahip olabilirsiniz.

Her Yerden Erişim Sağlanabilir

Her yerden erişilebilir olmaları bulut sunucuların en dikkat çekici özelliklerinden biridir. Yani i̇nternet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan sunuculara erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca kurumsal şirketler için de son derece kullanışlı bir özelliktir. Örneğin; birden fazla şubesi bulunan şirketler satış yazılımlarını cloud hosting servisleri aracılığıyla bulutta depolamayı tercih ederek, kesintisiz veri akışı sağlanabilir.

Bir diğer önemli konuda ölçeklenebilirlik seçenekleridir ve cloud hosting sınırsız seçenekler sunar. Yani depolama, işlem gücü, bellek ve bant genişliği özelinde gereksinimleriniz arttıkça, bu özellikleri genişletmeniz de mümkündür. Yani aynı anda birden fazla ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak düzeyde farklı sunucuların gücünden yararlanabilir, işlerinizi kolaylaştırabilir ve taleplerinizi anında karşılamanızı sağlayacak bir esneklik yaratabilirsiniz. Özellikle kampanya ve promosyon gibi ekstra trafik yaratacak dönemlerde bulut sunucularına geçiş yapmak, olası problemlerin önlenmesine de yardımcı olur. 

Performansınızı Artırır

Cloud hosting servisleri verimliliğin üst seviyeye çıkarılması noktasında fiziksel sunuculardan çok daha iyidir. Ulaşabileceğiniz kaynaklar sınırsızdır ve hızın düşmesi gibi problemler yaşamanız söz konusu değildir. Eğer trafik beklenmedik şekilde artar ve sunucular üzerinde aşırı bir yükleme gerçekleşirse, farklı sunuculardan RAM ve CPU desteği almak mümkündür. Bu da performansın beklenmedik durumlarda bile her zaman üst seviyede tutulmasına yardımcı olur. Dolayısıyla cloud hosting servislerini kullanan web sitelerin yaşadığı çökme gibi sorunlar da tarihe karışmış olur.

Eğer siz de sınırsız web site barındırma, multi platform hosting teknolojisi, tek tıkla uygulama kurulumu, cPanel ve plesk kontrol paneli, ücretsiz 7 gün 24 saat destek ve sınırsız barındırma özelliklerine sahip olmak isterseniz, Natro tercih edebileceğiniz en iyi cloud hosting servisi durumunda. 

Düşük Maliyetler Sunar

Cloud hosting servisi yalnızca yukarıda sunmuş olduğumuz özelliklere bakarak bile tercih edilebilecekken, tüm bunlara ek olarak bir de uygun bir fiyatlandırma seçeneği sunar. Elbette bu noktada çalıştığınız cloud hosting servisinin de önemli bir etkisi var. Fiziksel sunucular kullanıldığı zaman özellikle büyük şirketler için bunun ciddi maliyetleri olur. Kurum içi bir altyapı kurulduğunda bununla ilgilenecek olan personeller ücretleri, bakım ve onarım giderleri ve daha pek çok gider kalemi büyük maliyetler yaratacaktır. Bulut sunucular kullanmak bu gibi maliyetlerin tamamını ortadan kaldırır ve ciddi bir tasarruf elde etmenize yardımcı olur. 

Cloud Hosting Servisi Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir bulut servisi seçerken öncelikle hem mevcut gereksinimlerinizi hem de gelecek dönemde oluşabilecek olan gereksinimlerinizi göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu şekilde doğrudan ihtiyaçlarınıza karşılık verebilecek ve fiyat performans olarak en iyi hizmeti sunan cloud hosting servislerine ulaşabilirsiniz. Seçim yaparken göz önünde bulundurmanız gereken önemli noktalar ise şu şekilde:

  • İhtiyaç duyduğunuz web alanını belirleyin ve farklı firmaların kaç GB alan sunduğuna bakarak en iyi fiyat performans servisini seçin.
  • İşletim mimarisinin gereksinimlerinize uygun olduğundan emin olun.
  • Veri okuma ve yazma hızı yüksek olan servislere yönelin.
  • Geniş yönetimsel özellikler ile donatılmış bir sunucu kontrol paneli olan servisleri tercih edin.
  • Aldığınız servisin güçlü bir güvenlik altyapısı olmasına dikkat edin.
  • Aldığınız servisin sınırsız site barındırma, sınırsız SSD disk ve trafik, ücretsiz alan adı ve ücretsiz positive SSL gibi özellikler sunduğundan emin olun. 

Ve tüm bunlara ek olarak elbette çalıştığınız cloud hosting şirketinin güvenilir bir firma olduğunu önemsemeniz gerekiyor. Güvenilir, uygun fiyatlar sunan ve satış öncesinde ya da sonrasında aktif destek sağlayan bir firma ile çalışmak, süreci sorunsuz bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olur.

E-ticaret siteleri, en iyi hosting planını seçerken nelere dikkat etmeli? Öğrenmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Neden Natro Cloud Hosting Servisini Seçmelisiniz?

1999 yılından bu yana domain, web site, hosting, e-mail, sunucu, SSL, marka ve daha pek çok hizmet veren Natro, yüksek güvenlik altyapısı ile öne çıkar. Gerçek zamanlı ve tam koruma sağlanmasının yanı sıra her zaman yenilikçi bir yaklaşıma sahiptir. Teknoloji ve altyapı gelişmelerini anlık olarak takip ederken, yeni teknolojilere yatırım yapar ve sistemlerini sürekli günceller. Ayrıca 15 gün koşulsuz iade garantisi ile müşteri memnuniyetini gözeterek hizmet verir. 

Natro üzerinden hizmet almak ya da aldığınız hizmet ile ilgili olarak destek almak isterseniz; telefon, e-posta ya da Whatsapp üzerinden iletişime geçebilir ve 7 gün 24 saat boyunca canlı destek alabilirsiniz. Natro tüm kullanıcıları için yıl boyu süren indirim ve kampanya seçenekleri sunar. Siz de güvenilir bir hizmet almak, uygun fiyat avantajlarından yararlanmak, aklınıza takılan sorular hakkında sorular sormak ya da bilgi almak ve hemen şimdi ihtiyaç duyduğunuz hizmeti satın almak isterseniz, Natro’yu tercih edebilirsiniz.

0 Shares:
Benzer İçerikler