Windows Güvenlik Duvarı Nasıl Kapatılır?

Windows Güvenlik Duvarı Nasıl Kapatılır?

Güvenlik Duvarı internet üzerinden ya da dış ortamlardan gelen zararlı yazılımların içeriye girişini engeller. Güvenlik duvarı antivirüs yazılımı olarak görev yapmaz. Bu nedenle bilgisayarınızı korumak için anti virüs yazılımından destek alabilirsiniz.

Güvenlik duvarı cihazınızın, kurulduğu noktadan gelen ve giden ağ trafiğini kontrol eder. Böylece bilgisayar ağınıza yetkisiz ya da istemediğiniz kişilerin giriş yapmasını engeller. Windows kendi ürettiği bir çok yazılım, işletim sistemi üzerinden destek verir. Kullanıcılar güvenlik duvarlarını kaldırdıkları zaman bilgisayarıma kolaylıkla erişilir ve veri güvenliklerinin tehdit altında kalacağını düşünür. Ancak bilgisayarınıza erişmek isteyen kişiler güvenlik duvarınız açıkken bu uygulamayı yapabilir. Ancak Windows bilgisayarınızın tamamen savunmasız kalmasının önüne geçiyor. Windows gibi büyük firmalar güvenliklerini tek bir unsur üzerinden yürütmüyor.

Windows’un son güncellemelerdir Windows Defender güvenlik yazılımı yer alıyor. Bu yazımızda sizlere Windows güvenlik duvarı nasıl kapatılır? Sorusunun yanıtını arayacağız.

Windows Defender Hakkında

Windows Defender; virüsleri ve casus yazılımları algılayarak bilgisayarınızdan silmenize imkan tanıyan bir sistemdir. Bu sistem Windows işletim sistemi ile beraber ücretsiz olarak sunulur.

Windows Defender’ı Kapatma Nedenleri

  • Bilgisayarınızda yeterli işlemci veta ram miktarı bulunmuyorsa bu servisi kapatabilirsiniz.
  • Yazılım kurmayı düşünüyorsunuz ancak Windows Defender engelleme yapıyorsa duvarı kapatabilirsiniz.
  • Bazı zamanlarda ağ üzerinden dosya paylaşımı konusunda güvenlik duvarı nedeniyle sorunlar yaşayabilirsiniz. Windows Defender’ı kapatarak tekrar bu işlemi deneyebilirsiniz.
  • Bilgisayarınızda daha gelişmiş bir antivirüs programı bulunuyorsa güvenlik duvarını kapatabilirsiniz

Denetim Masasından Windows Defender’i Kapatma

Denetim masası üzerinden Sistem ve güvenlik – Windows Defender Güvenlik Duvarı bölümüne giriş yapın. Açılan ekran üzerinde devre dışı bırak seçeneğini bulun. Burada Windows defender’ı kapatabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde güvenlik duvarı devre dışı kalacaktır.

Komut istemi ile Windows Defender’i Kapatma

Komut sistemi üzerinden Windows güvenlik duvarını kapatabilirsiniz. İlk komut duvarı kapatır ikincisi ise açar. Bu sayede menüler arasında gezinmeye gerek kalmadan duvarı kolayca kapatıp açabiliriz.

Powershell ile Windows Defender’i Kapatma

Powershell komutları ile windows duvarını açıp kapatabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi Powershell komutlarını yönetici yetkisiyle çalıştırılmış bir Powershell konsolundan yapılmasıdır.

Güvenli Internet trafiğine olanak sağlayan bir sistemdir. Güvenli olmayan trafiği engelleyen bu sistem bilgisayarınızı koruma altına alır. Genel olarak, güvenlik duvarı bilgisayarınızdan Internet’e giden tüm trafiğe izin vermektedir. Ancak internet üzerinden bilgisayarınıza gelebilecek trafiği engeller. Güvenlik duvarı tarafından yapılan engelleme bilgisayarınızı solucanlar gibi kötü amaçlı yazılımlara karşı korur. Böylece internet üzerinden gezinirken yetkisiz kişilerin bilgisayarınıza erişmesini engeller. Uyarı ayalarına bağlı şekilde,duvarın eylemleriyle ilgili güvenlik duvarı uyarı açılır pencereleri görülür. Kısacası bilgisayarınızın korunmasına katkıda bulunur. Herhangi bir sorun yaşamıyorsanız güvenlik duvarınızı kapatmamanızı tavsiye ediyoruz.

İstatistiklere göre; crack yazılım, ters proxy, lisanssız yazılım kullanan web siteleri, diğer web sitelerine kıyasla daha fazla risk altındadır. Ayrıca lisanssız panel kullanımı hukuki sonuçlar doğurur. Verilerinizi güvenle korumak için orijinal lisanslı yazılım kullanın ve hizmet aldığınız firmadan orijinal lisans kullandıklarına dair mutlaka kanıtlar isteyin.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler