WeTransfer Nedir? Nasıl Kullanılır?

WeTransfer Nedir? Nasıl Kullanılır?
WeTransfer Nedir? Nasıl Kullanılır?

Son günlerde bilgisayar sisteminde çok popüler olan WeTransfer nedir ve nasıl kullanılır sorularına yanıt arayanlar için yardımcı olalım. Teknolojinin çok hızlı bir şekilde gelişmesi ile pek çok alanda kolaylıklar sağlanırken dosya paylaşımında da avantajlar sağlayan uygulamalar bulunmaktadır.

WeTransfer Nedir?

Bulut tabanlı bir dosya paylaşımı olarak bilinen WeTransfer nedir sorusuna en doğru cevap dosya paylaşım servisleri arasında yer alan en popüler seçeneklerin başında gelmektedir. İş hayatında çok sık rastlanan büyük dosya gönderme işlemleri bazen normal e- posta adresinden göndermek mümkün olmaz. Bu tür boyutta olan büyük dosyaların gönderilmesini karşılama.

Küçük dosyalardan başlayarak büyük dosyalara kadar pek çok dosyaların gönderilmesi iş hayatında çok fazla olduğundan dolayı büyük sorunlar ile karşı karşıya kalınmaktadır. Bu gibi durumlarda bulut depolama servisleri yardımcı olabilir. Fakat DropBox, OneDrive ya da Google Drive gibi depolma hizmeti almak için oturum açmanızı, dosyayı yüklemeniz gerekir ve daha sonra yüklediğiniz dosyayı paylaşmanız gerekmektedir.

Ayrıca dosyayı gönderdiğiniz kişiye hangi uygulamadan gönderim yapılmış ise o uygulamaya ait hesabının bulunması şarttır. Hatta bulut servisi kullanımı hakkında kişinin bilgi sahibi olması gerekmektedir. Bütün bu karışık işlemlerin yerine çok büyük dosyaları WeTransfer ile çok daha kolay gönderebilirsiniz.

WeTransfer Hakkında Her Şey

WeTransfer hakkında bilinmesi gereken kısacası bulut tabanlı bir bilgisayar dosya aktarım hizmetidir. Bu hizmeti veren şirket 2009 yılında Bas Beerens, Nalden ve Rinke Visser tarafından Hollanda ülkesinin Amsterdam şehrinde kurulmuştur. Temelinde olan servis ücretsiz olup ücretli olan Premium hesaplar adına daha çok özellik bulunmaktadır. ücretsiz kullanıcılar 2 GB’a kadar dosya gönderilebilir. Ayrıca WeTransfer Plus 20 GB’a kadar dosya göndermek mümkün olabilir. Kanal özelleştirme, şifre koruma ve 100 GB depolama gibi pek çok özellikler bulunan hizmetler sunmaktadır.

WeTransfer Nasıl Kullanılır?

WeTransfer kesinlikle çok basit ve son derece etkili bir dosya paylaşım aracıdır. Bilgisayar kullanımını bilen herkes WeTransfer programı kolay bir şekilde kullanarak dosya göndermeyi başarır. Bu uygulamayı kullanmak için web sayfasına giriş yapılır. Ekrana gelen sayfaya kullanıcının mail adresi ve alıcının mail adresinin yazılması gerekir. Daha sonra dosyaları eklemek yeterli olacaktır.

Ayrıca isterseniz alıcıya durumu bir mesaj ile bildirmeniz mümkün olmaktadır. Ardından dosyaların gönderme işlemi tamamlandıktan sonra hem dosyaları yollayana hem de dosyayı alana WeTransfer’den mail gelir. Bu mailde dosyaların indirme bağlantısı bulur ve alıcı bu bağlantıya tıklayarak çok kısa bir süre içinde çok daha kolay bir şekilde yüklenebilir. WeTransfer ücretsiz versiyonu kullananlarda dosya yükleme sınırı 2 GB olarak belirlenmektedir. Devamlı olarak büyük dosya yollama işlemi yapılıyorsa bu uygulama son derece uygun olmaktadır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler