2022’nin En Hızlı 15 WordPress Teması

İnternet ortamını uzun zamandır kullanıyoruz ve her geçen gün kullanma amaçlarımız veya süremiz değişiyor. Dijital dünya sayesinde tek tuşla bankacılık, alışveriş, eğitim gibi birçok ihtiyacımızı anında giderebiliyoruz. Hıza bu kadar alıştığımız bir çağda yaşadığımız için yavaş açılan web siteleri, izlemek istediğimiz videoların donması ve yüklenmeyen sayfalar bizi olumsuz etkiler. Hızlı bir web siteniz olmazsa kullanıcılar site daha yüklenmeden siteden çıkabiliyor. Araştırmalar, internet kullanıcılarının %50’sinin bir internet sitesinin yüklenmesi 6 saniyeden fazla sürüyorsa siteden çıktıklarını saptıyor. Bu da sitenizin ziyaretçi sayısını düşürdüğü için Google’ın SEO uyumlu sisteminde sitenizi ilk sayfadan uzaklaştırıyor.  

Kısaca, yavaş yüklenen bir site kullanıcıya yetersiz bir deneyim yaşatır. Google aramalarında sitenizin başka bir siteye tercih edileceği için sitenizin tıklanma miktarı, satışları ve haliyle geliri düşer.

En çok kullanılan en iyi WordPress temalarının detaylı özelliklerini incelemek isterseniz, “2022 Yılının En İyi WordPress Temaları” ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz. 

Web Sitesi Neden Geç Açılır? 

Hosting servis sağlayıcınıza fazla yükleme yapmak, web sitenizin hızını büyük ölçüde etkiler. Web sitenizin ihtiyaç duyduğu alandan daha kısıtlı bir alana sığdırmaya çalışmak hızınızı ciddi anlamda düşürür. Web site sahipleri sitelerinin görüntüsü ve temasına daha fazla para harcadıkları için hız sorunları yaşarlar. Web sitenizin kapladığı alan kadar hosting satın almanız hızınızı büyük ölçüde etkileyecektir. 

Sitenizin göze hitap etmesi ve kolay okunabilmesi için görsel konulması ürün satışı için oldukça önemlidir. Ancak bu görsellerin boyutunun büyük olması, sıkıştırılmaması, biçimlendirme yapılmaması, sitenizin yüklenmesini geciktirebilir. Bu sorunu çözmek için yapılması gereken en gerekli çözüm yükleyeceğiniz fotoğrafı görünür kılıp, kalitesini hosting seviyenize uygun boyuta entegre etmektir. 

Sitenizin yoğun olduğu saati bildiğinizde, özellikle o saatlerde hosting limitlerinizi düzenleyerek, potansiyel müşterinin deneyimini iyileştirebilir ve sitenizde ekstra alan açarak bu sorunu çözebilirsiniz. 

Sitenizin kodlarını düzenlemek, site hızını etkileyen çok önemli bir faktördür. Kullanılmayan kodları temizlemek veya daha basit kodlarla sitenizin yükünü hafifletebilir ve daha hızlı olmasını sağlayabilirsiniz. 

WordPress kullanırken sitenin her gereksinimini eksiksiz yerine getirmesini sağlayan SEO, sosyal medya, e-posta pazarlama gibi birçok eklentiyi sitenize yüklemenizi ister. Bu eklentilerin sayısı arttıkça sitenin hızı düşer ve eklenti sayısının çokluğu siteyi kontrol ederken gereksiz yere dikkatinizi dağılmasına sebep olur. 

Site içi diğer sayfalara yönlendirme, tıklanma oranları ve SEO için olumlu etki sağlar ancak çok fazla yönlendirme yapmak sitenin hızını muazzam derecede düşürür. Diğer sitelere gereksiz yapılan site içi linklemeleri kaldırmak bu sorunu azaltacaktır. 

Web Sitenizin Hızı Düşük Olursa Ne Olur? 

Web sitenizin yavaş olması Google sıralamasını etkileyen önemli bir faktördür. İnternet kullanıcılarının birçoğu yavaş açılan bir siteyi beklemez. Özellikle e-ticaret siteleri için bir saniyelik gecikme bile %15-%20 arası kullanıcı kaybetmeye neden olur. Tıklanma ile para kazanılan blog ve haber sitelerinde de okuyucu ve abone kaybetmelerine neden olur.  

Google en hızlı ve en iyi arama sonuçlarını hedefleyen bir arama motoru olduğu için yavaş yüklenen siteleri ilk sayfalara taşımaz. Bunun sebebi kullanıcı deneyimini olumsuz etkilememek ve arama yaparken harcanılan bütçeyi minimuma indirmektir. Hızınızın düşük olması, aynı konuda satış yapan veya aynı konuda daha önce yazı yazmış sitelerin sizden daha öne geçmesi anlamına gelir. SEO ile çalışan Google algoritmasında birinci sayfanın ilk sırasında olan bir linkin tıklanma oranının %31.7 ise onuncu sırasında olan bir web sitesinin tıklanma oranının %2.4 olduğunu görülür. Bu istatistik sayesinde sayfanızın ilk sayfada ve mümkün olduğunca üstte olmasının tıklanma sayınızı artırmada ne kadar önemli olduğunu görebilirsiniz. 

En Hızlı WordPress Temasını Ararken Nelere Dikkat Edilmeli?

En hızlı ve en kolay yönetebileceğiniz WordPress temasını seçerken, dikkat etmeniz gereken pek çok önemli nokta bulunuyor. Gelin, birlikte öğrenelim!

Web Sitesinin Hızı 

Google, Amazon ve Facebook gibi reklamcılığın ve blog yazarlığının gelişmiş olduğu uygulamaların site hızına verdikleri önemi açıklamıştık. Şirketler kendi karlarını arttırmak için 6 saniyeden fazla yükleme süresi olan siteleri öne çıkartmıyorlar.   

Geniş Düzenleme Özellikleri 

Sitenizi tasarlarken seçtiğiniz tema size düzenleme kolaylığı ve sitenizi kişiselleştirme imkanı sağlamalıdır. Sitenizi ilk açtığınızdaki ihtiyaçlarınızla orta düzey bir site haline geldiğinizde ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız tema birbirinden farklı olacaktır.  

Birçok WordPress teması değişiklikleri ana temaya zarar vermeden yeni temalar deneyebileceğiniz çocuk tema ile birlikte gelir. Çocuk teması sayesinde sitenizi geliştirecek özellikleri çocuk teması üzerinde deneyebilir ve ana temaya herhangi bir zarar vermezsiniz. Diğer bir olumlu yanıysa çocuk tema üzerinde herhangi bir hata sonucu tema çökerse çocuk temasını tamamen kaldırabilir ve ana temayı tekrar kopyalayarak yeni bir çocuk teması üretebilirsiniz. 

Eklenti Uyumluluğu 

Temanın yanında sitenizi WordPress eklentileri ile kişiselleştirmeniz gerekir. Bunlardan en yaygın olanları Yoast SEO, WP Rocket, LearnDash gibi eklentilerdir. İndirdiğiniz tema kullandığınız her eklenti ile uyumlu çalışmalıdır. Çalışmazsa sitenizden alacağınız verim düşebilir ve siteyi kontrol etmeniz zorlaşabilir. 

Kurarken Yardımcı Olacak Destek Sistemi 

E-ticarete yeni başlayacaklar için WordPress temalarını ve eklentilerini kurmak karmaşık olabilir. Herhangi bir temayı daha verimli kullanmak için ücretli versiyonunu satın aldıysanız temanın yükleme rehberi, uygulamayı indiremeyenlerin sorularının cevaplandığı bir sayfalarının olmasını ve canlı yardım sistemlerinin olmasına dikkat edebilirsiniz. 

WordPress Temasını Ne Hızlı Yapar? 

Seçmek istediğiniz WordPress temasının hızlı olabilmesi için aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekir.

Duyarlı Tasarım 

Birçok WordPress teması, mobil kullanıma uyumlu duyarlı tasarımlarıyla gelir. Duyarlı tasarım özellikli temalar kullanıcının ekran boyutuna göre sayfanın büyüklüğünü ayarlayacağı için mobil uyumu için yeni bir program satın almanız gerekmez. Ayrı bir mobil sürümüne sahipseniz, web sitenizin mobil sürümüne kopyalanmış olması gerekir. Bu da bant genişliğini ve sitenin bakımını olumsuz etkiler. Duyarlı tasarım kullanmak Google tarafından da önerildiği için sitenizi öne çıkaracak başka bir unsur haline gelir. 

Javascript veya CSS’nin Geç Yüklenmesi 

Javascript ve CSS web sitenizin etkileşimini artırır ve güzel görünmesini sağlar. Ancak Javascript ve CSS kendilerine ait kod kullanırlar. Bu kodlar eş zamanlı ve eş zamansız olarak ikiye ayrılır. Eş zamanlı kod resimler dahil bütün kodları aynı anda açmaya çalıştığı için her şey tamamen yüklenmeden site açılmaz. Eş zamansız yükleme ise birden fazla dosyadan yalnızca gerekli olanların açılmasını sağlayacağı için sayfanın hızını arttırır. Eş zamansız yükleme aynı zamanda ihtiyacınız olmayan özellikleri açmama imkanı sunduğu için daha iyi bir kullanım sağlar. 

Dosyaları Sıkıştırma 

Dosya sıkıştırma, dosyaları %70 oranında sıkıştırarak arama motoruna gönderilen verinin büyük oranda düşmesini sağlar. ZIP dosyaları günümüzde en yaygın kullanılan sıkıştırma yöntemlerinden biridir. ZIP ile sıkıştırılmış temalar genelde sıkıştırılmamış dosyalardan çok daha hızlı olmasıyla inanılmaz kolaylık sağlar. 

En Hızlı 15 WordPress Teması

WordPress ile bir web sitesi kurmak istiyorsanız; aşağıda listediğimiz 15 WordPress teması ile hızlı bir web sitesine sahip olabilirsiniz.

1. Astra 

Brainstorm Force tarafından geliştirilen Astra; blog, işletme sitesi ve WooCommerce mağazası için biçilmiş kaftandır. 500 KB’tan küçük olmasıyla hızını boyutundan alır. ‘Schrema.org’ koduyla birlikte gelen Astra, Yerel AMP’ye hazırdır ve SEO özelliklerini göz önünde bulunduran arama motorları için olumlu etki bırakır. Mobil olumlu olması ve düzenli olarak güncelleme almasıyla mükemmel bir başlangıç teması olarak göze çarpar. Bir milyondan fazla kullanıcının kullandığı bu tema beş bine yakın kullanıcıdan beş yıldız almıştır. Her türlü web sitesini oluşturmak için kullanılabilecek hızlı, özelleştirilebilir ve WooCommerce destekli hoş görünümlü bir temadır.  

2.Newspaper X 

Web tasarımından moda kategorisine kadar her türlü makale yayınlamada öne çıkan bir temadır. “Google Ads, Adsense, WooCommerce vb.” sistemlerle uyumlu bir şekilde gelir. Binden fazla düzenleme ve doksandan fazla e-posta şablonu ile birlikte gelmesi sitenizi kişiselleştirme konusunda geniş seçenekler sunar. NewsPaper’ın yaptığı hız sonucunda GtMetrix’ten %99, Google PageSpeed’ten 98/100, Yslow Performance Grade’dan %91 hız performansı almıştır. Binden fazla aktif kullanıcısının olması da yaygın kullanılan bir tema olduğunu kanıtlar. 

3. GeneratePress 

Hızlı ve kullanıcı dostu bir temadır. Sade görünümü olması ve SEO uyumlu olmasıyla dikkatleri üstüne çeker. WCAG 2.0 standartlarına göre kodlanması, WordPress güvenliğinden tam not almıştır. Sosyal medya ile uyumlu mobil ve masaüstü versiyonlarıyla kolay bir kullanım sağlar. GeneratePress kendi yayımladığı hız testinde Page Speed’ten %99, Yslow’dan %94 sonuçlarını almıştır. 

4. Neve 

Bazı ölçümlerde Astra’yı bile geçen Neve en hızlı WordPress temalarından biridir. Her türlü ürün satışına uygun tasarlanabilen arayüzü sayesinde kolay bir kullanım sağlar. Neve yapılan hız testlerinde Page Speed’ten %99, Yslow’dan %93 almıştır. Yalın versiyonunu WordPress’te ücretsiz olarak bulabilirsiniz.

5. Blocksy 

E-ticaret olarak kullanacaklar için WooCommerce ile sorunsuz çalışan Blocksy, uygulama tanıtımından e-ticaret sitesine kadar geniş bir ölçekte kullanılabilen bir temadır. Sürükle-bırak tekniği ile yeni başlayanlar için kolay bir temadır. Hız testlerinde Page Speed’ten %98, Yslow’dan %86 sonucunu almıştır. 

6. Zakra  

Yukarıda saydığımız temalar gibi birçok demo seçeneğiyle gelir. Her türlü blog, gazetecilik, hosting sitelerinde kullanılabilir. Yalnızca 37 KB’lık alanıyla sitenizde çok küçük bir alanı kaplar. Zakra yapılan hız testlerinde Page Speed’ten %98, Yslow’dan %92 sonuçlarını almıştır. 

7. OceanWP 

Diğer temalara göre tasarıma daha fazla önem vermesine rağmen yalnızca 243 KB yer kaplar. Aynı zamanda popüler site düzenleyicileriyle uyumlu çalışması da kullanım kolaylığı sağlar. Hız ölçüm testlerinde Page Speed’ten %98, Yslow’dan %87 oranında başarılı olmuştur. 

8.  Schema 

Birçok ünlü temayı tasarlamış olan MyThemeShop tarafından kodlanmıştır. Demo versiyonunda yalnızca üç farklı demo sunulması olumsuz bir deneyim oluştursa da sade ve kolay kullanımıyla dikkat çeker. Schema hız ölçüm testlerinde Page Speed’ten %97, Yslow’dan %87 oranında başarılı olmuştur. 

9. Airi 

Airi, kurumsal şirket siteleri için kullanışlı yazılımla donatılmış bir tema olarak bu listeye giriyor. WooCommerce gibi e-ticaret sistemlerine uyumlu olması ve modern bir görünüme sahip olması şirketlerin dikkatini çekiyor. Ücretsiz versiyonu bulunsa da bütün özellikleriyle kullanmak isteyenler ücret ödeyerek sahip olabilir. Hız ölçüm testlerinden Page Speed’ten %97, Yslow’dan %84 oranında başarılı oluyor. 

10. Revolution 

Video ajansı, mimarlık, fitness, sağık, müzik gibi neredeyse her konuda demo versiyonu olan Revolution çok amaçlı bir WordPress temasıdır. 250’den fazla ek özelliğe sahip olmasına rağmen fazla alan kaplamaz. Sade ve kolay tasarımı sayesinde web sitenize fazla yük yüklememesinden dolayı ortalamanın üstü hız sonuçlarına sahiptir. Hız ölçüm testlerinde Page Speed’ten %92, Yslow’dan %89 oranında başarılı olmuştur. Revolution şu zamana kadar yaklaşık 4000 kere satın alınmıştır.

11. TheGem 

CodexThemes tarafından geliştirilen bu tema web sitenize aktarabileceğiniz 40 adet demo sunar. Sürükle-bırak özelliği sayesinde kolay bir kullanım ve sınırsız özelleştirme imkanı sunar. WooCommerce, Yoast gibi çeviri, e-ticaret ve çeşitli eklentilerle uyumlu çalışabilmesi olumlu yanlarındandır. Mobil kuruluma uyumlu yazılımıyla yalnızca 1.3 MB yer kaplar. İki saniyede yüklenmesiyle Google aramalarında sitenizi üst basamaklara taşır. 

12. Skylar 

Visual Composer sayesinde geniş bir özelleştirme imkanı sunan Skylar, güçlü bir web sitesi için 36 farklı kısa kod ile birlikte gelir. Boyutunun 1.5 MB olmasına rağmen 961 milisaniye yüklenme süresi ile Google’dan yüksek puan almıştır. 

13. TopNews 

Haber, gazete, dergi ve blog temalarına uygun olan TopNews çeşitli haberleri sitenin ana sayfasından direkt erişilebilir kılmasıyla çok kullanışlı bir arayüz sunar. 11 adet modern ana sayfa demosu sunmaktadır. Uzun vadede daha fazla tıklanma sağlamanızı sağlayacak SEO uyumu ve mobil duyarlılığı da mevcuttur. Temanın boyutunun 1.4 MB olmasına karşın 1.87 saniye gibi kısa bir sürede açılan hızlı ve güçlü bir WordPress temasıdır. 

14. Jannah 

Herhangi bir web sitesi tarafından direkt olarak kullanabilecek 27’den fazla tek tıklamayla aktarabilen demo barındıran Jannah, 800’den fazla Google Yazı Tipi ve 150 FontFace yazı tipini bünyesinde bulundurmasına rağmen kendi yazı tipinizi temaya yüklemenize izin verir. Jannah aynı zamanda 17 farklı temasındaki yazı verisini ve kısa kodlarını kaybetmeden siteden taşımayı kolaylaştırmayı sağlar. 1.58 saniyelik yüklenme süresi ile hızlı bir kullanım sağlar. 

15. Wanium 

İstediğiniz türde web sitesine uyabilecek 18 demolu çoklu konsepti ile istediğiniz siteyi yapmak basit ve hızlı olacak. Sitenizi oluşturma ve düzenleme görevini istediğiniz şekilde düzenleme imkanı sunar. 18 demoyu birbirine karıştırarak kullanmaya izin vermesi de uygulamayı satın alan diğer web sitesi sahiplerinden ayrı, kendinize özgü bir tasarım yapmanıza olanak sağlar. Ayrıca yüklenme süresi de 1.35 saniyedir. 

0 Shares:
Benzer İçerikler