WordPress Nedir?

WordPress Nedir?

Blog yazarlarının favorisi olan wordPress nedir, nasıl kullanılır sorularına verilen olumlu yanıtlar sayesinde çok yaygınlaşan bir içerik yönetme sistemidir.

Her türlü içeriğin üretilmesine olanak sağlayan sistem olan wordPress nedir deyip merak edenleri hiç utandırmadı, çünkü kodlama bilgisi falan gerektirmiyordu, tıklamalar ile herşeyi yapabiliyordunuz. Web sayfalarını herkes tasarlayıp üretebiliyordu. WordPress sağlam ve pratik bir online altyapı sunmaktaydı.

WordPress Nedir?

WordPress Nedir?

Günümüzde hala açık kaynak özelliğindedir ve ücretsizdir. 4.8.2 versiyona kadar ulaşmıştır. Ve artık blogger’ların tekelinde değildir, E-ticaret siteleri, haber siteleri gibi tüm içerik kullanan siteler (ki kullanmayan yoktur) wordpress ile çalışabilir. Kurulumu basit, kullanması kolaydır. Yönetici paneli ile bir internet sitesini kolayca meydana çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda esas amaç olan içerik yönetimini sürdürebilirsiniz. (Ortam eklemesi çok sık duyacağınız ifadelerden olacaktır.) Şu anda internette mevcut sitelerin üçte birinin wordPress ile kurulduğu tahmin ediliyor. Ücretsiz olması her zaman en büyük avantajı oldu.

Fakat işler aslında bu kadar basit değil. Açık kaynak olması WordPress için eksi puandır, çünkü internetteki kötü niyetlere karşı da açık hale gelmişsinizdir. WordPress nedir konusu içinde bu husus her zaman belirtilen bir noktadır. İçerik eklerken bilmediğiniz etiketler üzerinde fazla durmayın. Ayrıca sistem artık wordPress.com ve wordPress.org olmak üzere ciddi bir yol ayrımına gelmiştir. Ve kullanıcı iseniz bu farkı biliyor olmanız gerekiyor. Şu anda wordpress.org daha kapsamlı duruyor, eklentileri daha fazla.

WordPress Türkiye

İşletim sisteminin kullanımıyla ilgili Türkçe kaynak sıkıntısını gidermek için 2005 yılında bir grup arkadaş tarafından kurulan WordPress Türkiye’nin emeğinden de burada bahsetmek gerek. Sürümlerin Türkçe paketleri herkesi ferahlattı. Tüm sürümler kendi dilimizde mevcut.

Konuya biraz daha açıklık getirmek ve WordPress nedir sorusuna net yanıt verebilmek için ücretsiz video paylaşım platformu olan youtube’u örnek verebiliriz. Bu mecrada tüm videolar yüklenip yayınlanabiliyor. WordPress bu imkanları size yazılı metinlerde ve içerik üretiminde sunuyor. Böylece milyarlarca bilgi ve içerik paylaşıma hazır hale geliyor. WordPress’in teknik zorlukları yok eden bir aracı kurum gibi çalıştığını da söyleyebiliriz.