WMware Nedir?

WMware Nedir?

WMware kurulduğu 1998 yılından itibaren sanallaştırma teknolojisi üzerine yazılım ve uygulamalar geliştiren bir yazılım şirketi olarak tanınıyor.

VMware firması sanal teknoloji anlamında geliştirdiği uygulama ve yazılımlar sayesinde bu alanda dünyanın en önde gelen şirketleri arasında yer alıyor. Üretip sürekli olarak yeni nesil teknolojilerle geliştirdiği sanallaştırma yazılımları bilgisayarlarda kullanılabilen masaüstü sürümler ve sunucu tarafında kullanılan 2 çeşit olarak sunuluyor. VMware dünya çapında tanınması ve kabul görmesi ilk olarak piyasaya sürdüğü VMware Workstation ile gerçekleşmişti. 2001 yılından sonra ise şirketin daha geniş kapsamlı ve teknolojik geliştirmeler yaptığı görülüyor.  VMware bu anlamda birçok farklı ve üst düzey sanallaştırma yazılımıyla endüstriyel sektöre de hitap etmeye başladığı görülüyor. VMware’in dünya çağında sağladığı etkide temel neden şirketin geliştirmiş olduğu tüm yazılım ürünlerinin popüler işletim sistemleriyle uyumlu olarak çalışması olarak ifade ediliyor. VMware sanallaştırma yazılımları Linux, Windows ve Mac OS X olmak üzere birçok üst seviye platform tarafından da destekleniyor.

WMware Nedir

WMware Nedir

WMware Kullanım Amaçları

VMware tarafından üretilen ve geliştirilen sanallaştırma yazılımları ile birlikte kullanıcılar birçok ihtiyacını yazılımı kullanarak gerçekleştirebiliyor. Bu teknoloji insan hayatının oldukça pratik bir hal almasına yardımcı oluyor. VMware, yazılımlarını masa üstü ve sunucu olmak üzere iki farklı platform için geliştiriliyor.

Masaüstü Bilgisayar İçin VMware

Bu teknoloji sayesinde bilgisayarlara birden daha fazla işletim sistemi kurulmasına imkan sağlanıyor. Bu sayede dual boot yöntemini kullanımı gerekmeden bilgisayarınızda istediğiniz sayıda işletim sistemini kullanma imkânına sahip oluyorsunuz. Bilgisayarınızın işletim sistemi için gerçekleştirildiğinde riskli olabilecek birçok işlem VMware ile oluşturduğunuz sanal bir bilgisayar üzerinden sorunsuz ve güvenilir bir şekilde gerçekleşiyor. Linux işletim sistemi kullanımında, Linux’da desteklenmeyen yazılımları çalıştırmak için oldukça faydalı bir yazılımdır. Bu yazılım ile birlikte özel işlemler için farklı işletim sistemlerini yüklemeye gerek kalmıyor.

Server İçin VMware

Server VMware ile birlikte tek sonucu ortamı kullanarak çok daha fazla işletim sistemi oluşturabilme imkanı ortaya çıkıyor. Ayrıca dilerseniz bu yazılım ile birlikte sistemi bölümlere ayırarak ayrı sunucu birimler oluşturma imkânına sahip oluyorsunuz. Uzaktan erişim ve yakından erişim özellikleri ile basit bir şekilde kontrol edebilir, sunucu üzerinde hâkimiyet sağlayabilirsiniz. Dilerseniz fiziksel sunucuya erişim kısıtlaması getirerek başka kullanıcıların giriş yapmasının önüne geçebiliyorsunuz.

Leave A Comment?