HTML Nedir?

HTML Nedir?

Kodlama hakkında bilgi almak isteyen ya da bu alanın içinde olan kişiler sık sık HTML kavramını duyar. Peki, HTML nedir?

Açılımı Hyperext Markup Language olarak verilmiştir. Kullanıcılara web sayfaları ve uygulamaları için yapı profilleri, başlıklar, paragraflar, bağlantılar ve blok alıntıları oluşturmalarını sağlayan kodlama sistemidir. HTML nedir sorusunun yanıtı programlama dili aksine, Microsoft Word’e benzer biçimde belgeleri biçimlendirme ve organize etmeyi mümkün kılan bir uygulama olarak görülebilir.

HTML Nedir?

HTML Nedir?

HTML Ne İşe Yarar?

Genel olarak bakıldığında web  sitelerin şekillendirilmesi için kullanılır diyebiliriz. Basit kod yapıları ile web sayfasının şekillendirilmesi mümkündür. Örnek olarak <p> başlangıcı ve </p> kapanış etiketleri arasına metin ekleme ve paragraf oluşturulması söz konusu olacaktır. Detaylı olarak düşünüldüğünde ise bu kodlama sisteminin gerçekten de web site kurma konusunda yeni başlayanlar için dahi öğrenmesi kolay olan bir kodlama olduğudur. Kolay bir şekilde işlemlerin gerçekleşmesi sağlanacaktır.

İlk sürüm HTML 18 etiket içeriyordu. Her yeni sürüm için etiketler ve nitelikler geldi. Şu an için toplam olarak 140 HTML etiketinin oluşturulduğunu söyleyebiliriz. Modern tarayıcılar tarafından desteklenmeyen HTML’lerde var. HTML ne işe yarar sorusunun yanıtının web sayfa düzenleyici olarak önemli olduğunu bilmeniz yeterli olacaktır.

HTML Nasıl Çalışır?

HTML dosyaları, HTML ve HTML uzantısı ile biten belgelerdir. Bu dosyalar herhangi bir internet tarayıcısı ile görüntülenebilir. Tarayıcının HTML dosyasını okuması ve internet kullanıcılarının görebileceği biçimde açması – dönüştürmesi mümkündür. Genel anlamda ortalama bir web sitesi için çeşitli farklı HTML sayfaları içermektedir. Örnek olarak ana sayfalar, hakkında sayfaları ya da iletişim bilgileri alanlar farklı HTML belgelerine sahiptir. Her bir HTML sayfası için web sayfalarının yapı taşları olan bir dizi etikete sahip olacaktır. Bu yapı taşları,, içeriği bölümlere, paragraf, başlık ve diğer içerik bloklarına ayıracaktır. Hiyerarşi kodlama sisteminde vardır. Yani iç içe kodlamaların olduğunu, kodlamaların birbirini takip ettiğini göreceksiniz HTML nasıl çalışır sorusunun yanıtı, direkt olarak kodlama sisteminin doğru ve eksiksiz bir şekilde gerçekleşmesi durumunda, web sayfasının oluşmasıyla olacaktır.