CSS (Cascading Style Sheets) Nedir?

Metin biçimlendirme konusunda daha çok seçeneğe ulaşmak için geliştirilmiş olan CSS (Cascading Style Sheets) Nedir? CSS nedir sorusunun yanıtı veriliyor.

CSS Nedir Sorunun Yanıtı

Metin biçimlendirmede kullanılan ve en çok bilinen HTML’dir. Ancak geliştirilen CSS son dönemde çok sık tercih ediliyor. Peki, css nedir? Sorunun yanıtı sayesinde, bu alanda detaylı bilgi alacaksınız. Kısa bir yanıt vermek gerekirse, direkt olarak metin biçimlendirme konusunda kullanılan programdır denebilir. Açılımı cascading style sheets olarak ifade ediliyor. Türkçe anlamı ise stil şablon olarak açıklanabilir. Her sayfa için daha geniş bir şekilde seçenek oluşturma dünyası sunar. Evrensel şablonlar oluşturma imkanı tanır.Özgün biçimde esnek kullanımları imkanları tanıyor. Genel bakıldığında ise web sitesinde tüm sayfalar adına çok fazla fonk kullanılmasına ya da renk değişimine gerek kalmıyor. CSS ile bunu tek seferde yapmak mümkün oluyor. Bunun en büyük ayrıcalığı güncelleme esnasında çok sayıda farklı site sayfasında direkt olarak bütün bu değişiklikler ile ayrıca uğraşılmayacak olmasıdır.

CSS (Cascading Style Sheets) Nedir

CSS (Cascading Style Sheets) Nedir

CSS ve Kodlama

Sıkça sorulan sorular arasında css kodlama nasıl yapılır sorusu var. Kodlamanın yapılması için birtakım yapılması gerekenler var. İlk olarak CSS kodları HTML kodlarının iç kısmına yerleştirilecektir. Yani yazılması sağlanacaktır. Body ya da head bölümler için hangi türde yapılacaksa direkt olarak ona göre işlemlerin gerçekleşmesi sağlanır. CSS dosyalarının hazırlanması ve işlem yapılması zorunluluğu olduğunda HTML içinden çıkarma imkanı da olacaktır. Çok sayıda farklı program olacağından, Netscape ile internet explorer bu işlem adına birbirinden farklı açısından bakacaklardır. Bu yüzden en doğrusu elbette her iki taraftan da aynı bakış açısı ile kodlama yapılarak devreye sokulması olacaktır.

CSS Parçaları ve Sayfa İçeriği Yerleştirmek

Kurallar açısından üç değişik kısım var. Tanımlama ve seçici kısımlar bölümünde değer html ismi yapılır. Belirlenmiş olan özelliklerin bulunması ve kendi değerlerinin oluşturulması sağlanır. Css kodu yazmak için kodlar yazıldıktan sonra geriye herhangi bir sayfa içine eklemek mümkün olacaktır. Kod sistemi tamamlandığında ise web sitesi üzerinde kolayca değişiklik yapılacaktır.