Google My Business Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google My Business Nedir

Google platformu tarafından işletmelere özel olarak sunmuş olduğu Google my business nedir, nasıl kullanılıyor hakkında ki sorularınıza yanıt bulacaksınız.

Google, sadece bireysel kullanıcılar değil işletmeler içinde hizmetlerini esirgemeden sunmaya devam ediyor. Onlardan birisi olarak karşımıza çıkan Google my business, insanların işletmeleri daha pratik yoldan bulmalarına aracı oluyor. Böylelikle işletmeleri bulabilmek için zorluk çekme durumuyla karşı karşıya kalmayacaksınız.  Sadece bununla sınırlı kalmayarak işletmenin çalışma saatleri, mekan iç ve dış görüntüleri, adres, müşteri yorumlarına ulaşabilmenizi sağlayan bir google servisidir. Tüm bu saymış olduğumuz unsurlara erişerek dilediğiniz zaman görüşlerinizi de sorunsuz bir şekilde yapabilme şansına sahip olursunuz. Pek çok kolaylıklara erişebilmek mümkün hale dönüşüyor. Bunlar nedir diye merak edenler için şu şekilde belirtmemiz mümkündür.

Google My Business İle Bir Adım Öne Geçin

  • Online platform üzerinden sunulan bu servis sayesinde işletmeler hakkında daha kolay bilgiye ulaşmanız mümkün olur.
  • İşletme ile istedikleri zaman sorunsuzca temas halinde olunabilir
  • İşletmenin çalışma saatlerinden tutunda adresine kadar tüm bilgiye sahip olabilir ve görüşlerinizi de bildirebilirsiniz.
  • Potansiyel müşteri ve işletmelerin birbirleri ile temasa geçmesi daha kolay olur
  • Müşterilerin geri bildirimlerini takip ederek istediğiniz zaman yanıt olarak dönüş yapabilirsiniz
  • İşletmede ki mekanı gösterebilmek adına istenirse fotoğraf paylaşımları yapılabilir

Google MY Business Avantajlarından Yararlanın

Müşterilerinizin ihtiyaç duymuş olduğu tüm bilgileri artık tek bir yerden sağlamanız mümkün hale dönüşüyor. Google my business avantajları bakıldığında oldukça fazladır. Örnek vermek gerekirse mağaza sahibiyseniz,  ürünlerinizin görsellerini ekleyebilir, açıklama girebilir, soru ve cevap bölümünü oluşturabilirsiniz. Böylelikle mevcut ve potansiyel müşterilerinizin işletmenize daha kolay ulaşmasını sağlamış olursunuz. Mağaza sahibi değilim restoran sahibiyim diyorsanız, restoran açılış kapanış saatinden tutunda  adres ve görsellere ilişkin tüm bilgileri ekleyebilirsiniz. Potansiyel müşterilerin sizi daha iyi şekilde tanımasına imkan yaratabilirsiniz. Gönderi oluşumu yapabilme konusunda da kolaylık sağlıyor. Bu sayede gönderi bölümü üzerinden yola çıkarak yakın zamanda düzenlemeyi düşündüğünüz herhangi bir etkinlik planınız varsa bilgi vermeye başlayacaksınız.

Google My Business Nasıl Kullanılıyor?

Kullanımı da oldukça pratik olduğundan dolayı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Fakat işletme bilgilerinizi ekleme sırasında doğru şekilde girmeye dikkat edin. Google my business kullanımı için ilk olarak işletmenizin tüm bilgilerini girin. Google benim işletmem avantajlarından faydalanmak için ise kendinize ait bir hesap oluşturmalısınız. Bu yüzden dolayı ilk öncellikle gmail hesabınızın olması gerekecek. Google business oturum açma işlemini gerçekleştirdikten sonra artık güvenle kullanmaya başlamış olursunuz.

İşletme adını yazdıktan sonra karşınıza adres bilgileri bölümü çıkacak. Burada işletmenizin adresini doğru şekilde yazmanız istenecektir. Burası son derece önem arz eden bir kısımdır. Çünkü yanlış yazdığınız takdirde müşterilerin size ulaşması imkansız hale dönüşecektir. Diğer bir bölümde de işletmeniz ne tür hizmetler veriyorsa ekleyebileceksiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler