Google Drive Nedir? Nasıl Kullanılır?

Google Drive Nedir? Nasıl Kullanılır?
Google Drive Nedir? Nasıl Kullanılır?

Yaşanan teknolojik gelişmeler ile hayatımıza giren uygulamalardan biri de Google Drive. Peki, Google Drive nedir nasıl kullanılır?

Sorularınızın yanıtı aşağıda verilmiştir.

Google Drive Nedir?

Öncelikle Google drive nedir sorusunun yanıtı veriliyor. Google Drive, Google tarafından oluşturulmuş olan, yönetilen bir dosya ve senkronizasyon hizmetidir. Size bilgisayar ve telefon arasında ki senkronizasyonu sunabilir ya da direkt olarak farklı bilgisayarlardan da drive üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Bu hizmet sayesinde kullanıcılar bulutta doküman depolama, dosya paylaşma ve iş birliği yaptığı kişiler ile dokümanları düzenleme gibi imkanlar bulur. Sorun yaşamadan paylaşım ve diğer işlemlerin gerçekleşmesi sağlanır.

Drive Hakkında

Google Drive 2012 yılında hayatımıza girmiştir. Site türüne bakıldığında dosya barındırma hizmeti olarak karşımıza çıkıyor. Yaratıcısı Google’dır. Programlama diller arasında ise Python ve Objective – C vardır. Drive kullanmak için Google üzerinden gmail hesabı açmak yeterli olacaktır. Sonrasında drive aktif edilip, depolama ve diğer işlemlerin gerçekleşmesi sağlanır.

Google Drive Nasıl Kullanılır?

Hizmetten yararlanmak adına Google drive nasıl kullanılır sorusunu sorabilirsiniz. Evet, sizin için sunulan bu hizmetten faydalanmak adına ilk yapmanız gereken bir gmail hesabı açmak olacak. Ardından giriş işleminin gerçekleşmesi kullanıcı adı ve şifre ile yapılacaktır. Google üzerinden hesabınıza girdikten sonra drive girişi için Chrome arama motoru üzerinde ana sayfada yer alan mail adresinizin baş harfine tıklayın. Direkt olarak Google üzerinden yapabileceğiniz işlemlerin olduğunu göreceksiniz. Direkt olarak DRİVE seçeneğinin verilmiş olduğunu da göreceksiniz.

Google Drive;

Giriş işleminizden sonra drive sayfasında görüntüleme yapabilirsiniz. Mail üzerinden eşleştirmiş olduğunuz cihazları da direkt göreceksiniz. Bakıldığında direkt olarak drive ile eşleştirmiş olduğunuz cihaz varsa orada ki dokümanları görme şansınız da olacak.

Yedeklemeler;

Drive üzerinde yaptığınız yedeklemeler olabilir. Bu durumda telefona alma ya da telefonunuzu o yedekleme tarihine götürme imkanı da bulacaksınız. Aynı şekilde telefon üzerinden drive girişinin gerçekleşmesi yeterli olacaktır. Dokümanları görmek, incelemek, paylaşımını sağlamak için eşleştirilmiş olan bu cihazlar önemlidir.

Dosya Paylaşımı;

Word dosyası ya da farklı bir dosya açma şansınızın olduğunu bilmelisiniz. Bunun için Drive anasayfası üzerinden hareket edeceksiniz. Dosya oluştur butonu ile istediğinizi anında yapabilirsiniz. Sonrasında ise direkt olarak paylaşımın gerçekleşmesi için paylaş seçeneğine tıklayarak kimler ile paylaşmak istediğiniz yönünde bilgisini vermeniz yeterli olacaktır. İşlemler bu şekilde tamamlandıktan sonra sorun yaşamadan drive üzerinden paylaşımınızı da yapmış olacaksınız.

Depolama olarak da kullanabileceğiniz, yedekleme sonrasında örneğin telefonunuzdaki verileri rahat bir şeklide silebileceğinizi bilmelisiniz. Sorun yaşamadan Google drive yedekleme ve diğer işlemler ile direkt olarak depolama olarak da kullanacaksınız. Kullanıcılara zaman zaman hatırlatmalar ve bilgilendirmeler de yapılacaktır. Değerlendirerek, anında sizin için sunulan işlemlerin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Detaylı bilgi alabilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler