Backlink nedir, nasıl alınır, nelere dikkat edilmelidir?

İnternet ortamında aktif durumda olan çok sayıda site arasından arama motorlarında üst sıralarda listelenmek, bir web sitesi için en önemli hedeftir. Bunu sağlamak için yapılan çeşitli SEO çalışmalarının yanında backlink, doğru şekilde uygulandığında olumlu etkiler sağlamaktadır.

Etkili bir backlink alabilmenin ise bazı yöntemleri bulunmaktadır. Ancak bunun öncesinde backlink nedir, nasıl alınır ve alırken nelere dikkat edilmeli konularına değinelim.

Backlink, bir internet sitesinin adresinin başka bir siteden yayınlanmasıdır. Özellikle trafiği yüksek, popüler sitelerden backlink verilmesi, sitelere arama motoru sıralamalarında büyük yararlar sağlar. Bu sayede yapılan aramalarda bu site adresinin görüntülenme şansı artar.

Backink kavramı dünyanın en büyük arama motoru olan Google ile gelişmiştir. Google, kendi üzerinde yapılan aramalarda backlink sayısı fazla olan sitelere öncelik vermektedir. Bunun sonucunda, web sitelerine sitelere başka sitelerden backlink verme çalışmaları SEO çalışmaları ile birlikte tercih edilen bir seçenek olmuştur.

Başka bir siteden backlink almak için en sık başvurulan yöntem, sosyal medya platformlarını kullanmaktır. İnternet sitesine ait bir sosyal medya hesabı açmak, en basit yöntemdir. Çünkü sosyal medya platformlarına ait linkler genellikle aramalarda en üst sıralarda yayınlanır.

Bir diğer yöntem de popüler ve güvenilir sitelerden backlink almaktır. Bazı siteler belli ücretlerin ödenmesi karşılığında backlink yayınlarlar.

Bu konuda bilinmesi gereken en önemli gerçek, her backlink’in her web sitesine faydasının olmadığıdır. Bu bilgiden hareketle,

  •  Yeni açılmış popüler olmayan sitelerden uzak kalmalısınız
  •  Yasa dışı sitelerden backlink almamalısınız
  •  Sitenizin konusu ve içeriği ile alakasız siteleri tercih etmemelisiniz

 Ayrıca otomatik olarak backlink veren sitelerden de uzak durulması gerekmektedir. Bu konulara dikkat etmeden alınacak backlink, siteye yarardan çok zarar verecektir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler
Devamını Oku

Adım Adım WordPress Kurulumu

Bu yazımda sizlere Natro Panel üzerinden WordPress Resimli Kurulumu anlatacağım. WordPress Kurulumu herhangi farklı hostinge göre değişiklik göstermez.…