Google Alternatifi 12 Arama Motoru

Google dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de en çok kullanılan arama motorlarından bir tanesidir. Arama motoru dışında pek çok alana yayılmış hizmetleriyle en çok kullanılan dijital markalardan biri olmayı başaran Google kullanıcılarından tam not almaya devam ediyor.

İnternet üzerinden arama motoru optimizasyonu yaparken hep Google’dan bahsediyoruz. Peki, Google’a alternatif hangi arama motorları var? Gelin bu motorları hep beraber inceleyelim..

Google

Google dünya genelinde yapılan aramalarda yüksek bir paya sahiptir. İkinci sırada ise Microsoft’un Bing arama motoru yer alır. Bu oranlara bakıldığı zaman Google’ın kitleler tarafından ne kadar sevildiğini gösteriyor. Mobil aramalar konusunda da Google açık ara pazar lideri olmaya devam ediyor.

Ask

Eski dönemlerde Ask Jeeves ismi ile bilinen arama motoru popülerliğini günümüzde yitirmiştir. Oldukça basit tasarımı ile kolayca arama işlemini gerçekleştirmesini sağlayan bu motor büyük bir kesim tarafından kullanılmaya devam ediyor.

DuckDuckGo

DuckDuckGo birçok kişi tarafından severek kullanılan arama motorlarından bir tanesidir. Çevrim içi gizlilik koşullarının güvenilir olması nedeniyle DuckDuckGo sizleri oldukça memnun edecek.

Yahoo!

Yahoo arama motoru Google arama motorundan çok daha eski bir geçmişe sahiptir. Detaylı arama özellikleri nedeniyle arama motoru günümüzde de kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir.

Yandex

Yandex Rusya’nın en büyük arama motorudur. Yandex, makine öğrenmesi destekli ürün ve hizmetleri sunmaktadır. Bulut depolama özelliği sayesinde, kişisel dosyaları doğrudan bulabilmenizi sağlıyor.

Bing

Bing arama motoru, Microsoft şirketine ait olan bir arama motoru sitesidir. İçerisinde yer alan özgün ve fazlasıyla ilgi çekici araçlar sayesinde popülaritesini yavaş yavaş arttırmaya başlamıştır.

Gibiru

Gibiru arama motoru ise gizlilik konusunda geliştirmiş olduğu özellikleri ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

StartPage

Startpage, Hollanda merkezli popüler bir web arama motorudur. Startpage, aramaları kayıt altına almaz. Startpage Google’a herhangi bir kullanıcı verisi sunmuyor. Startpage arama işlemini Google veritabanı üzerinden gerçekleştirir. Arama görüntüleme sırasını ise kendi algoritması üzerinden düzenler. Startpage arama motoru standart veri korumasına sahip sitelerden bir tanesidir.

Qwant

Qwant arama motoru Fransız merkezlidir. Sahip olduğu özellikleri nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Disconnect

Disconnect arama motoru, diğer arama motorlarına göre farklı bir yol izler. Gizlilik konusuna önem veren arama motoru tamda aradığınız kelimeleri bulabilmenizi sağlar.

SearX

SearX arama motorunun temel amacı normal arama motorlarına göre daha kullanıcı odaklı ve özgür arama yapabilmenizi sağlamaktır. SearX hiçbir zaman verilerinizi saklamaz. Tarafsız sonuçları kısa sürede ekranınıza getirir.

Swisscows

Eski dönemlerde Hulbee ismiyle bilinen Swisscows arama motoru gizlilik konusunda donanımlı olan yapısı nedeniyle kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Search Encrypt

En son sırada ise popüler nitelikli Search Encrypt isimli arama motoru bulunuyor. Kullanıcı odaklı aramalar ile ön plana çıkan site veri koruması konusunda da kullanıcıları memnun ediyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler