En Dikkat Çekici 10 Yazı Fontu 

En Dikkat Çekici Yazı Fontları
En Dikkat Çekici Yazı Fontları

Bilgisayarda özellikle yazı yazarken kullanılacak olan font çeşitleri hazırlanacak olan yazılar için oldukça önemlidir. Daha etkili içerikler hazırlamak isteyenler için dikkat çekici 10 yazı fontu özellikle hazırlayacağınız içeriye uygun şekilde tercih yapmanızı sağlamaktadır. Farklı şekillerde kullanılacak olan yazı stilleri hazırlamış olduğunuz yazıların okuyucular tarafından daha dikkat çekici olmasını sağlamaktadır.

Font Nedir?

Bilgisayar üzerinden hazırlanacak olan yazılar için kullanılacak olan font nedir ve ne işe yarar? Merak edilen konular arasında yer almaktadır. Hazırlayacağınız yazıda kullanacağınız yazı stiline verilen addır. Tercih edilecek olan font özellikle tasarımlar için oldukça önemlidir. Hazırlanacak olan tasarımları güzelleştirebileceği gibi mahvetmesi de söz konusu olabilir.

Karakteristik özellikleri bulunan fontlar yumuşak, sert, zeki, modern ya da temiz seçeneklerine göre tercih yapılmasını sağlayabilir. Özellikle ünlü tasarımcılar tarafından tercih edilen sade ve çekici fontlar daha fazla algı yaratmak amacıyla kullanılmaktadır. Farklı içerikler oluşturmak isteyenlerin özellikleri bakımından yapacakları tercihler doğrultusunda değişen karakteristik özelliklerine göre en uygun fontları tercih etmesi sağlanabilir.

  1. Coolvetica

Özellikle tasarımcılar tarafından en çok tercih edilen yazı font çeşidi olarak bilinmektedir. Köklü olduğu gibi aynı zamanda sevilen bir yazı tipidir. Bu nedenle en çok tercih edilen seçeneklerden biridir. Logo tasarımları için yaygın olarak kullanılmaktadır.

  1. Trajan

Tasarımlarda özellikle keskin hatlar kazandırmak amacıyla tercih edilmektedir. Kitap kapağı ya da farklı alanlarda yapılacak olan logo tasarımları için kullanımı sağlanabilir.

  1. İmpact

Son derece akıcı ve gösterişli sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır.

  1. Bebas Neue

Afiş tasarımları için özellikle kullanılan seçeneklerden biridir. Son derece akıcı ve dikkat çekici olması kullanıcılar için yapılacak olan tercihler de etkili olmaktadır. Yazıtipi seçiminde özellikle afiş ya da benzeri türde çalışma yapılacaksa tercih edilebilir.

  1. Gotham

Logo, katalog, afiş ya da banner gibi birinden farklı çalışmalar için tercih edilebilecek yazı fontu olarak bilinir. Kullanım alanı açısından oldukça esnek bir alana sahiptir. Bu nedenle pek çok farklı alanda karşılaşabileceğiniz seçenekler arasında yer almaktadır.

  1. Roboto

Son derece sade bir görünüme sahiptir. Bu nedenle en kullanışlı yazı tipi olarak bilinmektedir. Geniş kullanım alanına sahiptir. Özellikle kurumsal alanda yapılacak olan çalışmalar için tercih edilebilir. Kartvizit hazırlamaya da kullanılacak olan farklı çalışmalar için hazırlanacak olan içeriklerin daha dikkat çekici olmasını sağlamak amacıyla kullanılabilir.

  1. Ethnocentric

Farklı ve yaratıcı yazı tipleri arasında derece yapmak isteyenler için kullanımı sağlanabilir. Popüler kullanıma sahip olması özellikle belirlenen alana göre tercih edilebilecek seçeneklerden biri haline gelmesini sağlamaktadır.

  1. Space Age

Karmaşık olduğu kadar havalı bir yazı tipidir.

  1. Exo Pro Font

Önerilebilecek yazı tipi çeşitleri arasında yer almaktadır. Anlaşılır bir şekilde hazırlanacak olan içerikler için kullanımı sağlanabilir.

  1. Lobster

Özel olarak tercih edilebilecek yazı tipi seçeneğidir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler