Domain, online pazarlama için ne kadar önemlidir?

İşinizi internette pazarlarken bir domain sahibi olmanın büyük önemi vardır. Hem çevrimdışı hem de çevrimiçi pazarlama için bir alan adının önemini kavramak ve reklam harcamalarınız için daha iyi bir yatırım getirisi sağlamak adına, alan adı sahibi olarak neler yapabileceğinize bir göz atalım.

Çevrimdışı Pazarlama

İşletmenizin pazarlaması için çevrimdışı yöntemler kullanmak isterseniz domain çok önemlidir. Çevrimdışı pazarlama örnekleri arasında; reklam panoları, dergiler, TV reklamları, radyo spotları ve el ilanlarını sayabiliriz. Çevrimdışı pazarlama; işletme bu yöntem için bir kuruş harcamamış olsa bile, hemen hemen tüm işletmelerin bağlı olduğu “ağızdan ağıza pazarlama” denilen yöntemi de içerir.

Tüm bu pazarlama biçimleri için; bir domain sahibi olmanız size büyük avantaj sağlayacaktır. Böylece markanız ve işinizi alan adınız ile birlikte tanıtabilir anlatabilirsiniz.

Online Pazarlama

Çevrimiçi pazarlama ile insanlar çoğu zaman web sitenize erişen bir bağlantıyı tıklar. Bu şekilde, alan adınız uzun veya yazılması zor olsa bile insanlar sitenizi ziyaret eder. Ancak bu, alan seçiminizin çevrimiçi pazarlama açısından önemli olmadığı anlamına gelmez. Tam tersine alan adı tercihiniz daha da önemli olabilir.

Güvenirlik

Alan adının en büyük faydası güvenilir olmasıdır. Uzun bir alan adı, potansiyel müşterilere güven vermez. Bu sebeple, kısa, değerli bir alan adı tüketicilerin kafasında anında güvenilirlik yaratır.

Anahtar Kelimeler

Alan adınızdaki anahtar kelimeleri büyük bir hassasiyetle seçmelisiniz. Alan adınızda işletmenizle ilgili anahtar kelimelere sahip olmanız, aramalarda size avantaj sağlayacaktır.

Google, günümüzde bir etki alanındaki anahtar kelimelere daha az ağırlık verse de domain kelimesi ile tam olarak eşleşen arama sorguları için hızlı bir şekilde sıralama yapan birçok site örneği mevcut.

Alan adınız ile bağlantılı olan anahtar kelimeleri, web sitenizdeki içeriklerde de kullanmanızın faydalarını görebilirsiniz. Söz konusu yararların başında; web sitenizin arama motorlarında üst sıralarda yer alması gelir.

Çok Alanlı Bir Strateji

Çoğu işletme kendi web sitesi için bir alan adı kullanır. İster çevrimiçi ister çevrimdışı pazarlama yapın, reklam harcamalarınızı en iyi şekilde kullanmak için çok alanlı bir yaklaşım sergilemelisiniz. Sonuçları izlemek ve yanıt oranlarını test etmek için; alan adınıza bağlı birden çok alan adı kullanın.

Çevrimdışı pazarlama yaparken, birden fazla alan adı kullanmak, hangi reklamların sizin için çalıştığını izlemenize yardımcı olabilir. Her reklam kampanyası için farklı bir alan adı kullanın ve her alan adı için web trafiğini izleyin. Bu, yeni müşterilerinizin belirli bir reklam panosundan veya başka bir çevrimdışı ortamdan gelip gelmediğini anlamanıza da yardımcı olur.

Üst düzey alan adlarındaki sağ – sol kombinasyonlarının, Google AdWords’te reklam verirken .com’daki aynı anahtar kelimelerden daha iyi performans gösterebileceğini sergileyen bazı küçük çalışmalar yapılmıştır. Önemli olan; alan adını test etmektir. En iyi sonuçları neyin tetiklediğini görmek için; testi birden fazla alan adına bölerek sonuçları analiz etmeniz gerekir.

Yukarıda sayılan sebeplerden dolayı, web sitesi yayınlamadan önce domain sorgulama yaparak en optimum alan adı seçimini yapın. Web siteniz için harika bir alan adı ile faaliyetlerinize başlayın. Ardından, hem çevrimdışı hem de çevrimiçi pazarlamanızdan en iyi sonuçları elde etmek amacıyla çok alanlı bir strateji kullanın. Domain seçimine ne kadar çok önem verirseniz, faaliyetlerinizde başarı şansınızın da o kadar yüksek olacağından emin olabilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler