2020 Yılının En İyi Domain Satışları

İnternet dünyasında aktif faaliyet gösteren bireylerin en çok merak ettiği konulardan biri de yılın en iyi domain satışlarıdır. DNJournal.com internet sitesinde her yıl, alan adlarının bir listesi yayımlanır. Söz konusu listede alıcı, satıcı ve pazardaki fiyat kamuoyuna açıklanır. Fakat site tarafından en iyi satışlarla ilgili net açıklama kesinlikle yapılmaz. Her yıl domain satışlarından yeni rekorlar elde edilir.

Bu kapsamda 2020 yılında elde edilen gelir de 2019 yılına nazaran çok daha yüksektir. Aşağıda, 2020 yılının en iyi domain satışlarının hangi alan adlarında olduğunu görebilirsiniz.

Bullish.com: 1.080.000 $

2020 yılı hisse senetleri, gayrimenkul ve kripto para birimleri için muhteşem bir yükseliş yılı idi. Bu kapsamda faaliyet alanı yürüten bullish.com da listenin en tepesinde yer almaya hak kazandı. Alan adını kimin aldığı ile ilgili henüz kamuoyuna bir açıklama yapılmadı. Bilinen, söz konusu alan adının sadece dünyaca ünlü markalarla çalıştığıdır.

Engage.com: 803.025 $

Bu domain name, Buckley Media tarafından bir şirketler grubuna satılmıştır. Şirketin çalıştığı markaların dünyaca ünlü markalar olduğu görüldüğünde neden bu kadar yüksek fiyata satıldığı anlaşılacaktır.

NAS.com: 720.000 $

Çinli bir alıcı tarafından satın alınan bu alan adı için 2017 yılında 6.9 bitcoin ödenmiştir.

OA.com 554.000 $

Bu siteyi alan alıcı, sitede herhangi bir faaliyet gerçekleştirmedi. Kim tarafından alındığı bilinmeyen sitenin, yatırım amaçlı satın alındığı düşünülüyor. Söz konusu yatırımcının ilerleyen dönemde domaini daha yüksek bir fiyata satacağı düşünülüyor.

151.com: 415,000 $

Alan yatırımcıları arasında üç basamaklı alan adları çok popülerdir. Almanyalı bir iş insanı tarafından satın alınan bu domain, bir kumar sitesi olarak kullanılıyor.

Ingles.com: 400.000 $

Çeviri siteleri ile ilgili bir faaliyet alanına sahip olan şirket bu alan adını satın almıştır. Satışın yapıldığı ilk zamanlarda domaini SpanishDict.com internet sitesinin satın aldığı açıklandı.

BoatsForSale.com: 396.769 $

Bir satış sitesi alan adı olan bu platform, satıcı ile alıcının güçlü ilişkiler kurma amacına yönelik olarak satın alınmıştır. Siteyi kimin satın aldığına dair herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

Palace.com: 306.000 $

Palace.com domain adı ilk olarak 1993 yılında tescil edilmiştir. Henüz geliştirilmemiş olan bu alan adının ilerleyen dönemde daha da popüler olacağı düşünülmektedir.

Kick.com: 276.077 $

Bu alan adı da henüz geliştirilmemiştir. İlerleyen dönemde hangi alanda faaliyet göstereceği merak konusudur.

Results.com: 264.000 $

Bu alan adı bir Alman iş insanı tarafından iş yazılım ve uygulamalarını incelemek maksadıyla satın alınmıştır. Sitenin yazılım ve uygulama alanında çalışmaları takdirle karşılanmaktadır.

2021 Yılı Domain Satışları

Henüz 2021 yılının başlarında olsak da 2021 domain satışlarında müthiş bir patlama ile başladı. Bu alanda yapılan en dikkat çekici satış GoBet.com alan adının 850.000 $’a satılması oldu. Alan adı yatırımcısı Rick Schwartz tarafından satın alınan domainin yılın en iyi satışlarından biri olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Gelişen dünyada alan adının özellikle dijital pazarlama ve SEO alanında önemi ortadadır. Bu kapsamda kişi ya da kuruluşlar domain sorgulama ile en ideal alan adını bulup satın almak isterler. 2021 yılının bu anlamda nasıl sonuçlanacağı merak konusudur. Gelişmeler 2021 yılının 2020 yılını aratmayacağını, bir atılım yılı olacağını gösteriyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer İçerikler